Här fångas mannen av en övervakningskamera i Uppsala. Foto: Polisens förundersökning

Här går mannen med kokain värt 600.000

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-års åldern åtalas nu för grovt narkotikabrott. Mannen greps med en ”synnerligen stor” mängd kokain på busstationen i Umeå. Knarket är värt upp emot 600.000 kronor på gatan.

Den 10 januari greps mannen på busstationen i Umeå. Polisen hittade en stor mängd kokain i hans väska. Totalt handlade det om 246 gram, vilket är grovt narkotikabrott. Knarket var av väldigt bra kvalité och är enligt polisen värt upp emot 600.000 kronor på gatan.

– Det handlar om en stor mängd narkotika, säger åklagare Stina Westman till SVT.

Mannen har enligt åklagaren transporterat knarket från Stockholm till Umeå. Han åkte tåg från Märsta till Uppsala och sedan tog han buss till Umeå.

Trodde påsen innehöll mat

25-åringen är enligt uppgifter hemmahörande i Skellefteå. Han nekar till brott. I förhör säger han att han träffade kompisar i Märsta och att en av dem bad honom ta med ett paket med mat till en kompis.

Här är påsarna som knarket gömdes i. Foto: Polisens förundersökning

Han säger att han aldrig tittade i påsen.

– Jag visste inte att det var något dåligt i den, jag tänkte inte ens på det, säger han i polisförhör.

Känner sig sviken

Polisen ifrågasätter att en ”kompis” till honom skulle skicka med honom knark för nästan 600.000 kronor, på vinst och förlust, bara för att det skulle till norrland.

– Jag mår dåligt, känner mig sviken. Jag är i chock att han gjort så mot mig, säger mannen.

Här är kokainet och väskan som mannen transporterade det i. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.