Foto: SVT

Kommunen försöker locka folk till vården

Uppdaterad
Publicerad

Det är stor vikariebrist i Skellefteå inom vård och omsorgen. Idag hölls mässa på Stadshuset i Skellefteå för att försöka locka folk till jobbet.

Det har varit svårt att rekrytera personal till omsorgen i Skellefteå. Vikariebristen är stor och i sommar kommer det att behövas 900 vikarier.

Under torsdagen hölls en rekryteringsmässa på Stadshuset i Skellefteå för att försöka locka folk till vård– och omsorgsjobbet.  En som var på plats i Stadshuset var Evelina Qvist från Kåge.

– Jag är här för att söka jobb och förhoppningsvis får jag något, säger Qvist.

SVT Nyheter Västerbotten har tidigare berättat att vikarier kan tvingas jobba nio helger av tio inom omsorgen i Skellefteå.

– Det  känns inte så lockande med tanke på att jag har två barn. Men det är väl något man får ta om man är vikarie, säger Evelina Qvist

”Jag får ta det som erbjuds”

– Jag vill ha ett jobb och tjäna pengar. Jag får ju ta det som erbjuds, för ska man ha jobb senare i livet måste man ha erfarenhet, säger Albin Söderlund.

– Det blir roligt att få ett jobb och att kunna utvecklas vidare och komma in mer i det Svenska samhället säger Ludmila Beshleva som kommer från Ukraina och har bott några år i Skellefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.