Foto: SVT

Matmässan lyfte lokala läckerheter

Uppdaterad
Publicerad

Idag möttes lokala livsmedelsproducenter och handlare från Norrbotten och Västerbotten på en matmässa i Skellefteå, arrangerad av Lantbrukarnas Riksförbund.

– Det är helt fantastiskt! Jätteroligt att man kan skapa sådana här intressanta möten mellan lokala producenter och handlare, för det är det som ska gör att vi får en ökad efterfrågan, säger Anniqa Nygård, grisbonde i Flarken.

Intresset för den lokalproducerade skinkan, osten, brödet, glassen och korven var så stort att arrangören LRF tvingades säga nej till flera utställare.

– Planen är att bjuda på bröd och låta besökarna smaka och se hur gott det är, säger Hanna Westerlund som är bagare i Kåge.

Handlaren Jörgen Grefve från Bygdsiljum tycker initiativet kring att visa upp lokalproducerat är viktigt.

– Det blir ju mer och mer att vi måste klara oss själv här så man inte ska behöva importera allt. Mer sådana här initiativ så att vi kan få se vad som finns, tycker han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.