Foto: SVT

Spelar på balkongen – ikväll intar hon scenen

Publicerad

Ikväll startar Sveriges största inomhusfestival för popmusik, Umeå Open. SVT Nyheter Västerbotten träffade Mi Von Ahn som ska spela på festivalen.

Umeåtjejen Mi von Ahn repar gärna på den inglasade balkongen. Grannarna klagar inte.

– Det låter bra här, säger hon och bjuder på en kopp kaffe i en drejad blå kopp.

Hennes blandrashund som ser ut som en rottweiler välkomnar liksom den fantastiska utsikten över älven från balkongen. Det andas vemod. Och melankoli. Det är kanske norrländskt. Eller bara en förnimmelse. Texten skrev hon för ett år sen till låten hon valt att spela för mig.

– Det är en typisk break up-sång. Texterna och musiken kommer ofta från något jag har eller har varit med om men kan sen bli något annat, säger Mi von Ahn.

Jobbar på arkitektkontor

Anton Karlström och sin lillebror Leo von Ahn har hon med sig på scen på Umeå Open. På dagarna jobbar Mi på ett arkitektkontor som byggingenjör.

– Jag behöver rutiner så det är bra, säger Mi om sitt åtta-till-fem-jobb.

Hon repeterar där hemma i lägenheten. Ibland föds idéer och nya låtar eller texter utifrån noteringar i en dagbok eller anteckningsbok. Det är en vanlig arbetsvecka men ikväll står hon på scen i Orangeriet just före midnatt.

– Det är tur vi har lite flextid på jobbet, skrattar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.