Foto: TT

Misslyckad vargjakt i Nordmaling – igen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen hittades nya spår från en av vargarna i Nordmaling. Vid lunchtid sattes jakten igång. Men återigen misslyckades jägarna.

– Den är klyftig den här vargen, säger Björn Jonsson på Länsstyrelsen.

Under onsdagen har det genomförst ett nytt försök att skjuta vargen i Nordmaling. Spår har hittats från den ena vargen, vart den andra håller till är oklart. Men återigen klarade vargen sig undan med livet i behåll.

I veckan sköts den så kallade Granövargen och även en varg i Burträsk. Men vargen i Nordmaling verkar listigare. Idag överlevde den ett nytt jaktförsök –  det fjärde i ordningen.

Varg i Västerbotten

– Den är klyftig den här vargen, konstaterar Jonsson.

– Det kan bero på att den varit med om jakt någon annanstans i Sverige. De kanske förstår att de ska ligga och trycka och inte visa sig. Men det kan också bero på terrängen, det är väldigt snårigt och svårjagat, säger Jonsson.

När mörkret kom avbröts jakten. Eventuellt upptas den under torsdagen.

– Det beror på om man behöver lokalisera vargen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Västerbotten

Mer i ämnet