Foto: TT

Misstänkt för överfall släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen misstänkt för försök till våldtäkt har släppts.

Det var natten till söndag som mannen, som är i 40-årsåldern, ska ha försökt våldta en kvinna vid Sankt Olovs kyrka i centrala Skellefteå. Kvinnan ska ha ådragit sig skador i samband med händelsen och mannen greps och anhölls senare samma dag.

Mannen har i förhör förnekat brott och på tisdagen släpptes han på fri fot. Men misstanken kvarstår och utredningen fortsätter.

– Han släpptes under gårdagen men är fortfarande misstänkt, säger ställföreträdande chef Lars Persson vid Skellefteåpolisen.

Det är åklagaren som har beslutat att släppa mannen i väntan på bevisning. I nuläget finns det alltså inte tillräckliga skäl till att begära honom häktad.

– Utredningen fortsätter dock som vanligt, där vi nu närmast kommer att analysera de beslag som gjordes natten mot söndagen.

Vad rör det sig om för beslag och bevisning i nuläget?

– Exempelvis så har det gjorts en läkarundersökning av den misstänkte och av målsäganden som vi väntas svar på. Klädesplagg kommer att analyseras inom kort, säger Lars Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.