Moderaterna förtydligar sin nyhetssajt

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna har kritiserats för otydligheten på sin nyhetssajt, där det inte framgick att sidan drivs av partiet. Nu har Moderaterna lagt till ett förtydligande på sidan.

Moderaterna i Västerbotten har startat sajten ”Nyheter i Västerbotten”. På sidan har det inte funnits någon information om att det är Moderaterna som ligger bakom publiceringarna.

Men efter SVT Nyheters rapportering om detta har nu partiet gjort ett förtydligande. Under fliken Om Nyheter i Västerbotten står det:

Nyheter i Västerbotten är en webbtidning som ägs och drivs av moderaterna i Västerbotten. Ansvarig utgivare är Edward Riedl.

 – Vi har aldrig haft något att dölja. Vi skickade ut pressmeddelanden inför lanseringen av sajten. Men vi tar kritiken på allvar och har tittat över det, säger Riedl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.