Foto: SVT

Moderaterna vänder: Respekterar folkets röst

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade moderaterna i Skellefteå att de är öppna för att diskutera olika trafiklösningar i stan, även en Centrumbro, som röstades ner av invånarna för två år sedan. Nu förtydligar moderaterna sin ståndpunkt.

I dag förtydligar moderaterna att de respekterar nej-resultatet i folkomröstningen, men att diskussionen om trafiken ska ske öppet och förutsättningslöst.

Det tillförordnade oppositionsrådet Johan Söderberg (M) säger till SVT Nyheter Västerbotten att partiet inte har ändrat inställning, men att man nu ska ha en öppen diskussion om trafiken.

Har du fått kritik från partikamrater om att du var för positiv till en Centrumbro?

– Inte direkt i sak, men det fanns ett behov av att förtydliga, säger Johan Söderberg (M).

Betonar att folkets röst respekteras

SVT Nyheter berättade i går att moderaterna börjat svänga i frågan om bron, men nu betonar Söderberg att Skelleftebornas nej till Centrumbron respekteras och att det bara är väljarna i Skellefteå som kan ge uttryck för en annan åsikt i ett allmänt val.

– Nu ska vi ha en ordentlig diskussion, tidigare har vi inte velat diskutera Centrumbron, nu ska alla trafikfrågor i Skellefteå upp på bordet, säger Johan Söderberg (M).

Har du lärt dig något efter rapporteringen av er åsikt i brofrågan?

– Min lärdom är att vara väldigt tydlig, säger Johan Söderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.