Arkivbild. Foto: SVT

Mordförsök i Umeå – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Sent på onsdagen attackerades en kvinna av en person med kniv i en lägenhet i Umeå. Händelsen rubriceras som mord- eller dråpförsök. Polisen har gripit en misstänkt gärningsperson.

Polisen lämnar knapphändiga uppgifter om vad som egentligen skedde i en lägenhet i Umeå på onsdagskvällen. En kvinna ska ha attackerats med kniv inne i lägenheten. Exakt hur det hela har utspelat sig är oklart.

– I nuläget har jag ingen information alls. Vi hanterar det här ärendet och mer har jag inte att säga i nuläget, säger Elisabeth Glad Karlsson, förundersökningsledare vid polisen i Umeå.

Polis kallades till platsen strax efter klockan 23.00. Så här har de beskrivit händelsen:

”Klockan 23:08 onsdag kväll kallades polis till en adress i Umeå med anledning av att en kvinna blivit attackerad med kniv inne i en lägenhet. Händelsen som sådan gör att en anmälan om försök till mord/dråp har upprättats”.

En misstänkt har gripits på adressen och har också senare anhållits.

Kan du säga något om ålder eller relation, känner offer och gärningspersonen varandra?

– Tyvärr, jag har inget jag kan gå ut med, säger Glad Karlsson.

Kvinnan uppges ha klarat sig utan allvarligare skador.

Andra inom en vecka

Det har knappt gått en vecka sedan det senaste misstänkta mordförsöket i Umeå, då en 19-årig Umeåbo fick föras akut till sjukhus efter att ha skjutits i magen av en okänd gärningsman.

”Hans tillstånd är idag stabilt och inte livshotande”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Även i det fallet är polisen hittills förtegna om exakt var händelsen inträffat. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.