Foto: Herman Persson

Könsorgan ritades på skola i Dorotea

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen förra veckan utsattes Strandensskolan i Dorotea för klotter. Skolbiblioteket och förskolan blev nerklottrade med könsorgan och skällsord.

Det rör sig om en eller flera personer som klottrat könsorgan och skällsord på Strandensskolans område. I ett mail så säger skolans vaktmästare Herman Persson att han är otrolig för att klottringen ska eskalera.

– Vi har varit förskonande från klottring under en lång tid nu, men det var tur att välkomstviadukten och muren runt kommunhuset klarat sig, säger Herman Persson.

Uppmaning: Sök sprayburkar

Herman Persson hoppas att föräldrarna undersöker vad sina ungdomar gjorde under fredagskvällen.

– Man kan söka efter sprayburkar med färgerna vit, guld och silver. Det är så tråkigt och meningslöst med sådant här klotter, säger Herman Persson.

Händelsen är polisanmäld men polisen har ingen misstänkt ännu, två personer har dock observerats på skolans område under fredagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.