Nio personer i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar har krockat i en olycka på E12 vid Umgransele utanför Lycksele. Sju vuxna och två barn satt i olycksbilarna.

SOS Alarm fick klockan 15 in larm om att två personbilar varit inblandade i en trafikolycka på E12 vid Umgransele vid korsningen mot kraftstationen utanför Lycksele.

Nio personer, varav sju vuxna och två barn, satt i de två bilarna.

– Hur det gått till eller om det är någon skadad vet jag inget om ännu, säger Börje Öhman, RLC-befäl vid polisen.

Hela Lyckseles räddningstjänst var på plats vid 15.45.

– Räddningstjänst är där med hela konkarongen. Vad jag har uppfattat är det två bilar, barn och hundar inblandade. En bil ligger i diket, men inga personskador ska vara rapporterade, säger Ulf Axelsson, räddningschef i Lycksele.

Buss och bil med släp i krocken

Lars-Erik Sundqvist, chef i beredskap hos Lycksele räddningstjänst, fick rapporter från platsen direkt på sin radio.

– Det verkar inte vara någon som ska vara allvarlig skadad. En buss av något slag och en bil med släp var de fordon som var inblandade. Alla var ute av bilarna och ingen allvarligt skadad och nu hör jag på radion att första ambulansen lämnar olycksplatsen. Men jag vet inte om de har någon patient med sig, säger Lars-Erik Sundqvist.

Vid klockan 16.45 rapporterade Sundqvist om läget. Ingen av de nio personerna har skadats allvarligt i olyckan.

– En person har fått åka ambulans till sjukhus. Inte för någon större skada, men för säkerhet skull. Nu är det inte längre stopp i trafiken, de släpper på nu, säger Lars-Erik Sundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.