Foto: SVT.

Rundviksborna känner sig övergivna av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Vägar som krackelerar och en lekpark som är en fara för barnen. Invånarna i Rundvik känner sig bortglömda av Nordmalings kommun.

– Det är sprickor eller hål i vägarna, i stort sett överallt. Framförallt är det tråkigt för cyklisterna, när det finns tjälsprickor. De kan ju vara med om en olycka, säger Christoffer de Wall.

Kommunalrådet Madelaine Jakobsson (C) poängterar att vintern varit slitsam för vägarna, och att hon är medveten om problematiken.

– Det är självklart prioriterat men vi har mycket kostnader i kommunen, och man har en budget att förhålla sig till, säger hon.

”Bräderna har ruttnat”

Jan Engman, GVA-ingenjör på Nordmalings kommun, säger att vägarna i Rundvik egentligen inte är sämre på andra ställen i kommunen. Vägarna kommer underhållas kontinuerligt, och det går inte att säga exakt när. Men det är inte bara vägarna som bröderna har en invändning mot. En av samhällets lekparker är också dåligt skött, enligt dem.

– Det ser för bedrövligt ut. Barnen vill nästan inte vara här och leka. Den är allmänt farlig. Bräderna har ruttnat och det sticker ut spikar, förklarar Christoffer de Wall.

Kommunalrådet håller inte med

Christoffer och Patrik tycker att kommunen glömmer bort Rundvik.

– De glömmer bort Rundvik och alla andra byar runt om kring centralorten, säger Patrik de Wall.

Men där håller inte kommunalrådet Madelaine Jakobsson (C) med.

– Det tycker jag inte. Vi jobbar väldigt mycket för att alla delar ska vara med. Sedan finns det saker att jobba på i alla byar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.