Arkivbild på e-sportare. Foto: SVT

Frostbyte ställer in

Uppdaterad
Publicerad

Biljetterna släpptes i april och det var bäddat för esport-fest i Umeå i slutet av oktober, men nu ställer arrangörerna av Frostbyte in årets festival.

Det är en av Norrlands största spelfestivaler, men i år blir det ingenting. Det står klart efter att arrangörerna av Frostbyte i Umeå meddelat att festivalen ställs in.

”Anledningen är att vi tappat flera ur arrangörsgruppen, bl. a. flera som flyttat söderut. Med för mycket arbete på för få personer känner vi som är kvar att det inte kommer gå att genomföra FrostByte 2016”, skriver de på sin facebooksida.

Den som redan köpt biljett till årets festival lovas pengarna tillbaka. Nu hoppas arrangörerna på ett Frostbyte nästa år.

”Vi förstår att det är många som kommer vara arga men inga är mer besvikna än vi. Planen är att det istället blir ett FrostByte 2017, men för att det ska bli av så behövs det fler som vill arrangera”.

Fotnot: Vi skrev först Norrlands största spelfest ställer in, vilket var missvisande eftersom det finns andra som är större, till exempel Nordsken”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.