På bilden syns: Marie Karlsson, Hortlax, Vincent Johansson,Vattholma, Fanny Persson, Vilhelmina, Johnny Lindholm, Bjurholm och Marja Karlsson från Åsele. Foto: Jonas Berring/SVT.

Nu är isstolpsittartävlingen igång

Uppdaterad
Publicerad

Igår hotades tävlingen av plusgrader och starka vindar. Men idag klockan 11 klev de tävlande isstolpsittarna upp på pelarna.

Därmed är tävlingen igång. Tävlingen är sedan många år en stark tradition i Vilhelmina i Västerbotten. Tävlingen arrangeras i samband med Wilhelmina Winter Weekend.

Utöver stolptävlingen så kommer ett brudpar att vigas i Sveriges enda iskyrka på lördag.

I år är det hårdare regler än tidigare i stolptävlingen. Stolpsittarna får inte ta paus lika ofta och därmed inte kissa lika ofta. Dessutom har man förbjudit surfplattor för att upplevelsen inte ska bli allt för bekväm och rolig.

– Jag har tagit på mig flera lager kläder, men jag har inte förberett mig något. Det känns lite tråkigt att inte få ha med någon underhållning, säger Marie Karlsson från Hortlax.

De tävlande är: Marie Karlsson, Hortlax, Vincent Johansson, Vattholma, Fanny Persson, Vilhelmina, Johnny Lindholm, Bjurholm och Marja Karlsson från Åsele. En av de anmälda kom inte till start på grund av sjukdom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.