Bygget av den nya sjukstugan i Dorotea skjuts upp på grund av för höga kostnader. Foto: SVT

Nya sjukstugan i Dorotea för dyr – bygget skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Den nya sjukstugan i Dorotea var tänkt att stå klar till sommaren 2024. Men nu meddelar Dorotea kommun att bygget blir för dyrt och kommer behöva skjutas upp.

– Jag är förvånad över att det bara kom in ett anbud, säger Greger Lindqvist (S), ordförande för kommunstyrelsen i Dorotea.

Dorotea kommun kommer titta över upphandlingen för sjukstugan och se om något ytterligare kan göras för att minska kostnaderna. Kommunalrådet hoppas att fler byggföretag vill ge sig in i matchen.

– Förhoppningsvis blir det fler som är intresserade att lägga anbud och då blir det mer konkurrens, säger Greger Lindqvist.

Bygget fördröjs

Den nya sjukstugan var tänkt att öppna under nästa sommar. Byggnationerna skulle ha dragit igång redan i år, men nu har planerna fått ändras.

– Egentligen skulle vi ha börjat bygga i november, nu fördröjs det till vintern eller våren, det beror på hur fort det går att ta fram en upphandling, säger Greger Lindqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.