Sorsele i sorg efter olyckan

Uppdaterad
Publicerad

De unga männen som igår omkom i den tragiska bilolyckan i Betsele utanför Lycksele var alla hemmahörande i Sorsele. Posomgruppen med Mats Jonsson i spetsen har öppnat upp ett stödcenter på fritidsgården i Sorsele.

De tre unga männen som omkom igår var hemmahörande i Sorsele, två av männen som dog var bröder. Familjen kom ursprungligen från Afghanistan och hade återförenats i Sorsele. I Sorsele har Posomgruppen öppnat upp ett stödcentrum för sörjande, Mats Jonsson som ansvarar för stödcentrumet beskriver måndagen som en sorgens dag i Sorsele.

– Det är många i Sorsele som känner till den drabbade familjerna, vi kommer att ha öppet stödcentrumet hela veckan, en stund på förmiddagen och en stund på kvällen. Det är viktigt att vi samhället fortsätter rulla på, vi måste fortsätta att hålla alla funktioner igång trots den tragiska olyckan, säger Mats Jonsson.

Chauffören överlevde

Polisen har startat en förundersökning för att få mer klarhet i vad som har inträffat.

– Det verkar som att bilen med de omkomna männen i har fått bredställ och åkt över på andra sidan av vägbanan och där blivit på körda av den andra bilen.  Vi kommer att höra den överlevande chauffören för att få en klarar bild av olyckan, säger jourhavande förundersökningsledare i Umeå.

Polisen jobbade hela söndagskvällen med utredning på olycksplatsen, utredningen kommer att fortsätta. Båda bilarna är beslagtagna och kommer undersökas vidare. Alla inblandade i olyckan ska enligt polisen använt säkerhetsbälte och båda chaufförerna hade körkort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.