• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: TT

Överföll cyklande kvinna – slet av hennes kläder

Uppdaterad
Publicerad

Mannen prejade ner kvinnan från en cykel, slet in henne i ett skogsområde, drog av hennes kläder och dunkade huvudet i marken. Nu döms han till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt och misshandel.

En man i 25-års åldern hemmahörande i Skellefteå dömdes idag vid Skellefteå tingsrätt till fängelse i två år och sex månader. Mannen döms för våldtäkt och misshandel.

Enligt åklagarens beskrivning av händelsen har mannen prejat en kvinna på cykel av vägen och därefter släpat in henne i ett skogsparti. Mannen dunkade hennes huvud i marken och slet av henne kläderna. Han ska ha utfört en handling jämförbart med samlag.

Han ska dessutom ha slagit kvinnan i ansiktet och hotat henne till livet.

Skrek hysteriskt

Vittnen har berättat att de såg något i skogen när de passerade med bilen. De stannade för att se om någon behövde hjälp och hörde då en kvinnan som skrek. Mannen lämnade platsen på cykel, men ett av vittnena följde efter. Mannen stegrade med cykeln och träffade vittnet i ansiktet med däcket.

Kvinnan som hittades var i chocktillstånd och sa att hon blivit våldtagen. Hon skrek och var hysterisk och försökte dra upp byxorna.

Mannen ska betala drygt 160.000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.