Tomas och Britta Tjärnström är två av vinnarna från Vännäs kommun. Foto: SVT

Paret vann storvinsten – på bröllopsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Den åttonde bröllopsdagen blev något annorlunda än planerat för paret Tjärnberg från byn Nygård i Vännäs. Plötsligt dök Postkodlotteriet och delade ut över en miljon. ”Man kan inte fatta det än”, säger Tomas Tjärnberg.

De är två av hela 91 vinnare från byar kring Vännäs som nu får ta del av en rekordhög med pengar.

Britta och Tomas Tjärnberg från byn Nygård skulle traditionsenligt fira sin åttonde bröllopsdag. Då dök Sandra Dahlberg från Postkodlotteriet upp och skänkte en minst sagt oväntad bröllopspresent.

– Det här är något helt fantastiskt. Det är nåt man inte tror ska hända en själv, säger Britta Tjärnberg som tillsammans med maken nu vunnit omkring 1,4 miljoner kronor.

”Det var chockartat”

Lotteriet delar ut hela 173 miljoner till vinnarna med samma postnummer. 9,9 miljoner delades ut under hemliga förhållanden på tisdagen. En annan av dem är läraren på Liljaskolan Emma Persson. Hon förstår inte heller riktigt att det är sant, det som hänt.

– Det var chockartat, omtumlande. Det var galet, kan man säga. Jag förstår fortfarande inte att det har hänt, eller vad som har hänt. Men det är en väldigt välkommen överraskning, säger hon.

Redan femte januari fick hon veta att hon väntade en överraskning då Postkodlotteriet ringde upp sambon. Vad det var som väntade visste hon inte.

– Han har inte avslöjat någonting. Jag var inställd på ett frieri eller nåt sånt och blev väldigt paff när de kom med det här.

Jobbade som om inget hänt

Tomas Tjärnberg har så här dagen efter beskedet jobbat på som vanligt med att köra runt i ruskvädret åt Norrmejerier.

– Ja, jag måste ju ha någon lön, säger han. Nej, men skämt åsido. Det är bättre det än att gå hemma och fundera.

Nu på söndag får alla 91 vinnare veta vad de vunnit när den så kallade grannyran hålls i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.