Foto: SVT

Förare fastklämd efter kollision med träd

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm fick klockan 20.41 larm om att en person i hög fart kört av vägen och in i ett träd vid Stöcke utanför Umeå. Personen klämdes fast i bilen och fick senare föras till sjukhus.

En personbil med en person bilen i krockade i hög fart med ett träd utanför Umeå vid 20.30-tiden på en landsväg som går genom byn Stöcke. Föraren satt till en början fortfarande fast i fordonet då dörrarna inte gick att öppna, och räddningstjänsten fick flytta bilen till vägen och klippa i plåten för att få loss föraren.

Vid 21.30, en timme efter olyckan, meddelade räddningstjänsten att personen förs till sjukhus.

– Personen är lastad men ambulansen är kvar på plats fortfarande. Det rör sig om en äldre man. Jag kan inte uttala mig om personens läge, men han ska inte ha några allvarliga skador utan var talbar hela tiden, säger Ulf Andersson vid Umeå räddningstjänst, som också kunde meddela att vägen inte längre var avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.