Foto: TT

Nu är persontågen inställda

Uppdaterad
Publicerad

På grund av sträng kyla ställer Norrtåg in flera av dagens tågavgångar.

Tågpendeln mellan Umeå och Luleå som skulle ha avgått i båda riktningarna vid 6-tiden i morse ställdes in.

Tågen mellan Luleå – Kiruna ställs också in under dagen.

Norrtåg meddelar via sin hemsida att trafiken mellan Umeå – Luleå och Kiruna – Luleå är inställd utan ersättningstrafik. Inga bussar sätts alltså in på dessa sträckor.

Norrtåg

Therése Fjellström skulle åka tåg från Bastuträsk till Umeå, trodde hon.

– Jag fick ett sms klockan sex imorse att tåget var inställt. Jag ringde till norrtåg och frågade hur jag skulle ta mig till Umeå, men de hänvisade bara till vanliga bussarna, säger hon till SVT:s Västerbottensnytt.

– Jag fick stressa iväg till en buss och sitter nu på en buss mellan Lycksele och Umeå, säger hon.

Service under all kritik

Fjellström tycker att norrtågs service är under all kritik:

– Det är oerhört dåligt! Det var -18 i Norsjö i morse och det är inte extrem kyla! De borde ha lite mer service än att bara slå ifrån sig ansvaret så enkelt, säger hon.

– Om de krånglar så här kommer färre att välja att åka tåg och tågens vara eller icke vara styrs av efterfrågan. Norrtåg gräver sin egen grav?, säger hon.

Morgontåget ersattes med buss

Däremot satte Norrtåg in ersättningsbussar på det inställda morgontåget mellan Lycksele – Umeå och Vindeln -  Umeå och tåget från Umeå till Lycksele klockan 8.00.

Även 10-tåget från Lycksele till Vännäs och Umeå ersätts med buss.

Vid 10-tiden på morgonen återupptog norrtåg tågtrafiken mellan Umeå – Lycksele och Umeå – Luleå. Tågen mellan Luleå och Kiruna är fortfarande inställda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrtåg

Mer i ämnet