Arkivbild. Foto: TT

Peterson utslagen i kvartsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett sprintfiasko för IFK Umeå-åkaren i VM i Lahtis. Teodor Peterson slutade bara femma i sin kvartsfinal och var aldrig nära att åka sig vidare till semifinalerna.

Teodor Peterson hade en tuff prolog, men tog sig vidare som 26:e åkare. I kvartsfinalen hängde sig det tunga kvalåker kvar.

Peterson låg tidigt i topp tre i sin kvartsfinal men gled snabbt ur täten ner till en fjärdeplats och strax efter bara på en femteplats när klungan närmade sig backen.

När amerikanen Simeon Hamilton föll tändes hoppet för en sekund, men Peterson orkade aldrig ta in på ledargruppen utan blev utslagen och därmed femma och näst sist i sin kvartsfinal.

– Det blir lite tomhet och besvikelse. Jag tänkte jag skulle försöka vara offensiv fast kvalet inte gick så bra som jag hoppat, tyckte jag var med bra först backen, men det blir trångt på toppen med alla fyra åkare. Det fanns väl bara ett spår utför som går att glida i och jag försökte stå kvar. Jag försökte jobba förbi i botten, men det gav ingenting, analyserade Teodor i en intervju i SVT strax efter att han åkt ut.

Medaljhoppet Calle Halfvarsson låg i täten i kvartsfinalen efter landsmannen Teodors förlustkvart och kunde kamma hem första platsen. Halfvarsson åker semifinal som går att följa här på SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.