Foto: Räddningstjänsten

Plogbil rammad av lastbil på E4

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm fick strax innan klockan 14.00 in ett larm om en olycka mellan en plogbil och en lastbil. Olyckan orsakade totalstopp i trafiken då en stor behållare lossnat från plogbilen och blockerade vägen.

På E4 i höjd med Bureå utanför Skellefteå körde en lastbil in i en plogbil från sidan. Tre personer var inblandade i olyckan, två personer i lastbilen och en person i plogbilen.

Två ambulanser och räddningstjänst kallades till platsen där långa köer hade bildats i södergående riktning.

Det blev totalstopp i trafiken och långa bilköer bildades på E4. Foto: SVT

Inga allvarliga skador

Räddningsledare Ola Lindström vid Skellefteå räddningstjänst meddelade att ingen dragit på sig allvarliga skador i olyckan.

– Det verkar ha gått bra, det har bara uppstått lindriga skador på lastbilschauffören, passageraren och plogbilschauffören. Jag tror inte att ambulansen tagit med sig någon.

Han säger också att det är mycket snörök på platsen och halt väglag råder. Produktionsledaren på SOS alarm bekräftar att ingen person behövt föras från platsen med ambulans.

En salt- och vattenbehållare lossnade från plogbilen och hamnade mellan körfälten Foto: Räddningstjänst

Trafikverket meddelade att det rådde totalstopp i trafiken och att vägen hade stängts av i båda riktningarna i samband med olyckan. Vägen var avstängd på grund av att en stor salt- och vattenbehållare lossnat från plogbilen och hamnat mellan körfälten, men nu har trafiken börjat röra på sig i norrgående fält igen.

– Vi har fått upp norrgående fältet, så där är det lite framkomlighet ändå, även om det är med begränsad fart. Södergående körfält börjar nog röra på sig på kanske 20 minuter till vägen öppnas helt igen, sa Ola Lindström, räddningsledare i Skellefteå efter att det varit stopp i trafiken ett tag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.