Bildne är en genrebild och har ingen koppling till texten. Foto: Helena Landstedt/TT

Polisen ger ersättning för uppbruten dörr

Publicerad

Polisen bröt upp en dörr och gjorde husrannsakan hemma hos en kvinna. Nu ger de kvinnan drygt 25 000 kronor i ersättning för den förstörda ytterdörren.

Det var i augusti förra året som polisen, med våld, ska ha tagit sig in i kvinnans lägenhet i Umeå. När de tog sig in ska det ha blivit skador på lägenhetsdörren, dörrfodret och dörrkarmen. Orsaken till polisens husrannsakan ska ha varit att Socialtjänsten begärt handräckning av polismyndigheten att verkställa ett omhändertagande.

Polispatrullen som skulle utföra husrannsakan ska ha tagit kontakt med fastighetsskötaren, som med huvudnyckel låst upp dörren. Men det visade sig att kvinnan installerat ytterligare ett lås, som fastighetsskötaren inte hade någon nyckel till, så polisen bröt upp dörren.

Kvinnan har i efterhand begärt ersättning för sin förstörda ytterdörr. Polismyndigheten har beviljat den begärda ersättningen och kommer nu att betala 25 318 kronor till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.