Foto: Hasse Holmberg/TT

Polisen körde akut till sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Polisen omhändertog på måndagsmorgonen en man för fylleri. När de körde honom mot polisstationen insjuknade mannen plötsligt och fick i stället föras till akuten.

Personal på hotell Pilen i Umeå ska ha tillkallat väktare när de sett en person, som inte var gäst på hotellet, som misstänkt smög omkring där inne. Personen ska ha uppträtt påverkad och väktaren ska i sin tur ha kontaktat polisen som skickade en patrull till platsen.

– Patrullen omhändertog mannen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och påbörjade transport till polisstationen. Det fanns även misstankar om narkotikapåverkan så han skulle få sova ruset av sig och tas till provtagning , säger Peder Jonsson, polisens presstalesman.

Under transporten mot polisstationen ska mannens tillstånd plötsligt ha försämrats och patrullen fick i stället akut föras till Norrlands universitetssjukhus.

– I nuläget är det oklart om det rör sig om ett sjukdomsfall eller något han fått i sig, men patrullen tar det säkra före det osäkra och kör mannen till akuten, säger Peder Jonsson.

Patrullen är i nuläget kvar på lasarettet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.