Foto: SVT/TT

Politiker rasar mot innebandyhatet i livesändning

Publicerad

En ung tjej dömde innebandymatcher under en cup för små barn helgen som var. Men föräldrarna i publiken skrek så mycket på henne att hon till slut grät på planen. Nu rasar riksdagsledamoten och centerpartisten Helena Lindahl mot innebandyhatet i en livesändning.

– Artikeln som jag läste gjorde mig riktigt förbannad faktiskt, säger Helena Lindahl (C), i en livesändning på Facebook.

”Helt sanslöst att man beter sig så”

Artikeln hon pratar om är den som SVT Nyheter Västerbotten publicerade under torsdagen. Den handlar om en ung tjej, som nyligen börjat döma innebandymatcher, men som under helgens matcher för barn i 10-årsåldern fick ta emot klagande och skrik från flera föräldrar. Så mycket att hon till slut grät på planen under matchen och kände att hon aldrig mer ville döma någon match.

– Vad är det här för beteende från vuxna människor, det är ju barn som utövar idrott, som leker och har roligt. Det är helt sanslöst, bisarrt att man ska få bete sig på de här sättet, säger Helena Lindahl i sändningen och fortsätter:

– Jag skulle vilja uppmana att om föräldrar inte kan bete sig när man går på barnens matcher, då tycker jag att det är bättre att man stannar hemma, för det här är under all kritik. Det är barn som leker och ska ha roligt och det gäller också domaren.

Många reaktioner i sociala medier

Och i sociala medier är det även många andra som har reagerat. Exempelvis har Hörnefors Idrottsförening delar artikeln på sin Facebooksida och skriver så här: ”Förskräckligt! Även om inte det här gäller oss så passa på och läs våra förväntansdokument och policys på hemsidan”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.