Foto: SVT

PRO: ”Man blir ju förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att hälsocentralerna i Bureå och Skelleftehamn kan komma att stängas på grund av läkarbristen kom som en överraskning för pensionärsorganisationen.

I dag möttes medlemmarna i PRO Bureå för en föreläsning med professor Yngve Gustafson. Något som bland annat diskuterades var planerna på att eventuellt stänga hälsocentralerna i Bureå och Skelleftehamn.

– Man blir ju förbannad, det är den första tanken man får. Att det ska vara så svårt att få läkare till Bureå! säger Roger Olofsson, som är ordförande för PRO i Bureå.

En hjärtefråga

För tre månader sedan träffade organisationen politiker som sa att läkarsituationen skulle se bättre ut under hösten. Därför kom de nya uppgifterna som ett dråpslag. Men PRO kommer troligtvis att agera.

– Nu har det här kommit ganska hastigt på. Nu måste vi sätta oss och diskutera i PRO-styrelsen hur vi ska driva det här vidare. Det är ju en av våra hjärtefrågor: att det ska finnas en vårdcentral, folktandvård och förhoppningsvis fler hyresbostäder, säger Roger Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.