– Det här är första gången de står alla samlade så där, och just utanför Bilprovningen också. Vete fasen vad de gjorde där, de kanske skulle besiktiga sig, säger Sune Andersson om renarnas tillfälliga parkeringsplats. Foto: Sune Andersson

Här samlas renhjorden för att ”besiktigas”

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara motordrivna fordon som behöver tillsyn ibland. Inatt stannade en renhjord till utanför besiktningen i Vilhelmina där de såg ut att vänta på att få se över sina renkrafter på verkstaden.

När Sune Andersson passerade industriområdet i Vilhelmina under fredagskvällen där han till vardags jobbar så fick han se en något ovanlig syn. Renhjordar brukar då och då röra sig centralt i trakterna om somrarna, men just igår kväll hade en större grupp renar samlats tätt ihop – mitt utanför garagets entré till en bilbesiktningsverkstad.

Hallå asså, släpp in oss för fan, vi har lite brådis, vi ska till fjället på konferens” skrev Sune Andersson under bilden på sin Facebooksida.

– Det här är första gången de står alla samlade så där, och just utanför Bilprovningen också. Vete fasen vad de gjorde där, de kanske skulle besiktiga sig, säger Sune Andersson till SVT som stannade till och förevigade ögonblicket.

Fick ”låna” träningsplatsen

Det var knappt någon trafik på platsen vilket gör att renarna troligtvis självmant valt sitt raststopp, men de få som passerade renarna stannade till i förvåning över hjorden som möjligen var i behov av en klövbesiktning eller kanske få sommarpälsen rengjord.

Sune själv brukar köra motorcykelstunts och tränar själv ofta på asfaltsplätten utanför besiktningsbyggnaden.

– Men de fick låna min träningsplats igår, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.