Skulle göra bomb – sprängde bort hand och syn

Uppdaterad
Publicerad

För 19 år sedan gjorde Rickard Persson en hemmagjord bomb med ett par kompisar. Missa inte den gripande intervjun från onsdagens Go'kväll.

Vid jultid 1996 befann sig Rickard Persson tillsammans med ett par kompisar på ett rum på ett elevhem i Vännäs. Tillsammans hade de bestämt sig för att göra en hemmagjord bomb – men något gick fel.

På en färgaffär hade de införskaffat varor som de skulle använda till att tillverka en bomb. Men kemikalierna detonerade oväntat så fort den explosiva blandningen var klar.

Föreläser om motgångar

Rickard Persson skadades svårt i sprängolyckan, där han förlorade större delar av sin syn, miste sin högra hand och fick allvarliga brännskador.

Han berättar om livet efter olyckan och hur han lyckades vända det som hände till något positivt. Idag är han utbildad musiklärare och föreläser om hur man kan hantera motgångar.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.