Foto: Räddningstjänst.

Explosionsrisk efter garagebrand

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 04.30-tiden på onsdagen startade en brand i ett garage strax norr om Vindeln. Flera explosioner har setts och hörts från branden, och en väg var på torsdagen fortfarande avstängd.

Det kom tidigt uppgifter om att det fanns gasflaskor i byggnaden. Fyra brandstationer larmades till platsen, och när de kom fram var branden fullt utvecklad.

Personer i intilliggande bostadshus har utrymts, och branden ska inte ha spridit sig till husen. Räddningstjänsten har inga uppgifter om personskador.

Fortsatt risk för explosion

Enligt räddningstjänsten i Umeå har flera explosioner setts och hört från branden. Väg 363 förbi Renfors är avstängd, och väntas öppnas igen klockan 14 på torsdagen, enligt den senaste prognosen från Trafikverket. Anledningen till det är den fortsatta risken för explosion.

Uppdaterad:

Vid 13:40 meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.