Skellefteås Johan Alm uppvaktas efter 1-2-reduceringen. Foto: TT

Skellefteå vann kampen om tredjeplatsen

Två formstarka lag möttes i Skellefteå i en sexpoängsmatch där en tredjeplats i tabellen stod på spel. Det var hemmalaget Skellefteå AIK som drog kvällens längsta strå och som just nu ligger på en fin placering i tabellen i SHL.

Ett formstarkt AIK hade sex raka segrar innan drabbningen medan HV71 senast kommer med fem raka segrar, och på spel stod en tredjeplacering i tabellen i Svenska Hockeyligan.

Snabb ledning av HV71

Redan 2.25 in matchen tog HV71 ledningen efter slarv i egen zon av hemmalaget. Efter 17.34 minuter in i första perioden utökar gästerna sin ledning till 2-0. HV71 hade många fina lägen i matchens första period som man vann skotten med 17-7 men hemmalaget hade en duktig Joni Ortio i Skellefteås målbur som motade mestadelen av skotten.

Det dröjde till tio minuter in i mittenperioden innan Johan Alm tog vara på när gästerna spelade passivt försvarsspel och reducerade till 1-2. Strax därefter får också Skellefteå ett numerärt överläge, men där det slarvas och som man inte förvaltar för att hålla i sitt momentum från Alms recuderingsmål. Halvvägs genom matchen var ställningen i skott 27-10 till HV71.

Drömstart i tredje

I den tredje perioden fick Skellefteå en drömstart och kunde kvittera till 2-2 i numerärt överläge redan efter 26 sekunder genom Pär Lindholm. Bara ett par minuter efter ledningsmålet trycker Adam Pettersson in en retur i öppet mål, och dryga fem minuter in i slutakten hade Skellefteå AIK helt plötsligt vänt på steken.

Bortalaget hade ett skott i stolpen i matchen sista minut som blev svettig för hemmalaget. Efter en utvisning fick man spela fyra mot sex man och Ortio stod för ett par viktiga räddningar för hemmalaget. Matchen som slutade 3-2 till Skellefteå som just nu parkerar på en tredjeplats i tabellen.