Foto: Privat

Här sätter han coola flasktricket

Uppdaterad
Publicerad

Nya trenden water bottle flip sprider sig i Umeå. Det handlar om att göra coola trick med halvfulla flaskor – som i filmen ovan.

Water bottle flip är den nya trenden som spridit sig från YouTube till svenska högstadieskolor. Det går ut på att kasta en flaska och få den att ställa sig med korken eller botten ner. Lite svårare varianter kan vara att flippa på hustak, räcken eller bakom ryggen.

Tips till nybörjare

Wilma Grönlund är en av ungdomarna på Tegs fritidsgård i Umeå som övar på Bottle Flip. Själv tycker hon att det svåraste är att hålla fokus men hon har ett knep till alla nybörjare.

– Ha inte för mycket vatten i flaskan, förklarar hon bestämt.

Segergesten ”dab”

Om du lyckas sätta en water bottle flip får du inte glömma att göra segergesten som kallas ”dab”, du lutar ansiktet i armbågen och sträcker ut armarna. Ungefär som att du är påväg att nysa. Wilma Grönlund och kompisen Ebba Spetz förklarar att detta är mycket viktigt.

– Man får inte glömma att daba, säger de samtidigt och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.