Se kören ta ton på flygplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Umeå Pop- och Rockkör har varit på miniturné i England. Med sig i bagaget hade de flera av sina körklassiker, men också nya låtar. Kören hade konsert i Canterbury och Whitstable tillsammans med brittiska körer.

Nästan hela kören, på 50 deltagare, följde med till England och inför resan hade kören bytt noter med två körer i England. Och så övade körerna tillsammans på plats inför konserterna.

– I Canterbury var det i princip fullt i kyrkan där vi uppträdde, det var helt fantastiskt, säger Catarina Norén, en av deltagarna.

Umeå Pop- och Rockkör hade övat speciellt på låtar från Storbritannien, bland annat låtar av David Bowie. En av medlemmarna i kören bodde tidigare i trakten av Canterbury och hade lokalkännedom och kontakter. Umeå Pop- och Rockkör leds av Ange Turell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.