Foto: TT.

Tog småflickor mellan benen – under vattnet

Publicerad

En man i 50-års åldern har dömts för flera fall av sexuellt ofredande. Mannen har vid flera tillfällen tagit fyra småflickor mellan benen i vattnet i simhallen i Vindeln.

Idag kom domen från Umeå tingsrätt. Mannen har tagit fyra flickor mellan benen vid flera tillfällen under hösten och vintern. Händelsen har alltid skett i simhallen i Vindeln. Alla fyra flickor är i åldern mellan åtta och tio år.

En flicka har berättat i polisförhör att mannen simmade under vattnet och vidare mellan hennes ben. I samband med det tog han med handen mellan hennes ben. De andra flickorna berättar liknande historier. Vid ett tillfälle såg en av flickorna att mannens hand var mellan benen på hennes kompis då hon dök med simglasögon.

Flickan som blev utsatt kunde inte ta sig loss eftersom mannen höll fast henne.

Strök med handen mellan benen

En annan flicka berättade att mannen strukit med sin hand mellan hennes ben när hon kom ner i vattnet från rutschkanan. Han strök mer och mer, berättar hon.

Mannen nekar till anklagelserna och säger att han aldrig lekt eller pratat med barnen. Han har varit på badhuset för att bada med sin egen dotter.

Tingsrätten anser att flickornas vittnesmål är trovärdiga och tillförlitliga. Mannen döms för sexuellt ofredande till villkorlig dom och dagsböter. Han ska betala ett skadestånd på mellan 5000-8000 kronor till flickorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.