Skoterförare i olycka

Uppdaterad
Publicerad

En person har skadats i en skoterolycka vid Klimpfjäll i Vilhelmina kommun.

Enligt preliminära uppgifter har skoterföraren krockat med ett träd och skadat sig.

Polisen larmar sina fjällräddare som får uppdraget att ta fram den skadade personen till körbar väg. Enligt uppgift var avståndet ungefär tre kilometer, och strax efter klockan 16 var fjällräddare på plats hos den skadade.

På polisens hemsida meddelar man också det inte går att flyga med helikopter i området.

– Vi kan inte säga något om skadeläget. Läget är att fjällräddarna har tagit ner personen till Klimpfjäll och väntar där på ambulans som strax är på plats. Ambulansen åker från Dorotea, sist vi talades vid hade de fem mil kvar, säger Börje Öhman, RLC-befäl vid polisen.

Behövde inte föras till akuten

Vid 18-tiden lastades den skadade personen lastad i ambulansen. Polisen kommer att möta upp ambulansen i Lycksele för att, om möjligt, hålla ett förhör med den skadade personen, men det finns ingen misstanke om brott.

På Lycksele lasarett, dit mannen fördes för vård, har man inte fått in någon skadad person till akutavdelningen, utan föraren har då förts till någon av lasarettets allmänna vårdavdelningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.