Svinto blev årets mästare i brännbollscupen. Foto: Patrick Trägårdh

Svinto vann brännbollsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Vem kan stoppa Salming? frågade sig arrangören av Brännbollsyran inför årets turnering. Nu står det klart vilka som kan. Storfavoriterna åkte nämligen ut, redan i kvartsfinalen. I stället blev det ett nytt vinnarlag som under lördagen fick lyfta bucklan.

Laget Salming har vunnit Brännbollsyran fyra år i rad. Det har gått så långt att arrangörerna inför turneringen utlyste 10 000 kronor till de som kan stoppa lagets dominans. Och nu är det klart. Salming slogs ut redan i kvartsfinal av laget Raska Taskar.

Raska Taskar, som vann cupen senast 2008, hade därmed chansen att tillskansa sig de 10.000 kronor som utlovats när de ställdes mot laget Svinto i finalen. Men där blev motståndet för tufft. Svinto kunde jublandes höja bucklan och ta emot prispengarna från arrangören.

– Det känns helt fantastiskt, säger Julia Pettersson efter vinsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brännbollsyran

Mer i ämnet