Genrebild. Foto: TT

Stort snöfall väntas i länet

Publicerad

Vintervädret har återvänt till landet och landskapet är åter igen täckt av snö. Och nu kommer det mera. I mitten av veckan väntas ett stort snöfall rulla in över Västerbotten.

Det är på onsdagsförmiddagen som ett område med snöfall passerar Västerbotten från sydväst. Under onsdagsdygnet kan det lokalt bli upp till två decimeter snö längs kusten, men annars mellan 5-10 centimeter i övriga delar av länet.

– Som det ser ut nu är det kusten som kommer känna av snöfallet mest, men beroende på hur vinden vrider sig kan det bli snödrev även inåt i länet, säger meteorolog Deana Bajic på SVT Väder.

Lättar under torsdagseftermiddagen

Snöfallet kommer pågå under hela onsdagsdygnet fram till torsdag morgon eller mitt på dagen. Då kommer lågtrycket dra bort över Finland och vädret kommer klarna upp med mer torr luft och kyla på fredagen. Temperaturerna på kring tio minusgrader i efterdyningarna av snöfallet. Men nederbörden väntas inte bli av den omfattningen att några varningar kommer utfärdas.

– Det är februari, så det är inget ovanligt och som det ser ut nu så kommer det inte vara några varningar för detta heller, säger meteorolog Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.