Foto: Ulf Kanon

Sommartecken: Vildmarksvägen öppnas

Uppdaterad
Publicerad

Snön ligger kvar längs Vildmarksvägen över Stekenjokk som invigdes under lördagen.

Det kom flera hundra till återinvigningen av Vildmarksvägen. Den 6,5 mil långa långa vägen har rustats för mångmiljonbelopp av Trafikverket med ny asfalt, och en återinvigning efter vintern hölls alltså på lördagen, uppe på kalfjället.

Länsturistcheferna från Västerbotten och Jämtland deltog, och musik i form av jojk av Sara Hermansson och sång av Mona Johansson och Magnus ” Buster” Rudfell.

Vid återinvigningen var också cruisingklubbar i området inbjudna, och det kom ett 50-60-tal bilar, uppger B-O Lydén, Gäddede, som var på plats. Men temperaturen var inte särskilt hög, vädermässigt. Cirka tre grader. Publiken bjöds på kaffe och bulle under invigningen.

Vildmarksvägen är en av Sveriges högst belägna turistvägar. Bilderna på när vägen röjs från snö är häpnadsväckande eftersom vägen täcks av uppemot fem meter snö, och stora snövallar bildas. Missa inte bilderna här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.