Arkivbild. Johan Eriksson (vit tröja). Foto: IBK Dalen.

Spelare stängs av i kvartsfinalen: ”Skandal”

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens incident i innebandyns SSL där IBK Dalens forward Johan Eriksson och Storvretas Robin Nilsberth blev utvisade efter en irriterad situation i kvartsfinalen blev de båda anmälda av en domarrepresentant på läktaren. I dag kom beskedet: en av spelarna stängs av i fyra matcher.

Det har varit heta känslor i kvartsfinalserien mellan IBK Dalen och Storvreta i innebandyns Superliga. I match nummer två drabbades lagen av tre dubbelutvisningar där två spelare förpassats till botbänken på grund av irriterade situationer, och även i kvartsfinal nummer tre i måndags visades Dalens Johan Eriksson och Storvretas Robin Nilsberth ut, båda i fem minuter för hårt spel.

Det efter en sekvens där Nilsberth utdelat en tackling mot Alexander Bodén som blev liggande efter en smäll mot huvudet där Johan Eriksson satte upp sin klubba mot överkroppen på Nilsberth efter att domaren blåst av sekvensen.

Chock över beslutet

Efter matchen framgick det att Svenska Innebandyförbundets domarchef valt att anmäla både Robin Nilsberth och Johan Eriksson till disciplinnämnden, och vid lunchtid idag kom beskedet: Johan Eriksson stängs av i fyra matcher, medan Robin Nilsberth inte stängs av någon match för situationen.

IBK Dalens tränare Urban Karlsson kallar beskedet en skandal och skräder inte orden:

– Helt sjukt, helt galet, jag fattar ingenting. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 30 år som ledare att en sådan situation ska bli ett sådant beslut. Jag tycker det är en skandal och fattar inte hur den juridiska nämnden kan ta det beslutet. Jag är fruktansvärt besviken på dem och förvånad och chockad, säger han.

Har du någon förståelse för att Johan Eriksson stängs av för sin crosschecking?

– Jag hade räknat med att båda skulle bli avstängda. Jag tyckte att Robin var våldsammare, men jag är ingen expert. Jag vet inte hur de har resonerat så, men jag tycker det är helt orimligt och sjukt hur det kan bli fyra matcher på Johan och noll på Robin.

”Det kommer bli galet”

Enligt Karlsson kommer Alexander Bodén, som blev liggande efter tacklingen i måndags, prova att värma upp inför kvällens match. Bodén träffade läkare igår och det är ännu osäkert om han kommer till spel. IBK Dalens ledare har ännu inte bestämt om man kommer överklaga avstängningen av Johan Eriksson eller inte, men kommer inte agera inför kvällens match.

– Det känns ändå bra inför kvällen, det här ger oss mer tändvätska och är otroligt motiverade. Alla som gillar innebandy fattar att det kommer bli galet ikväll, vi ska göra allt vi kan för att vinna, säger Karlsson.

Följ händelserapporteringen av kvällens match här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.