Företrädare för bolaget bakom Stadsfesten i Skellefteå, åtalas för skattebrott efter arrangemanget 2011. Foto: Erik Ström

Stadsfesten åtalas för skattebrott

Uppdaterad
Publicerad

Företrädarna för bolaget bakom Stadsfesten i Skellefteå har stora brister i bokföringen, och åtalas för skattebrott och försvårande av skattekontroll.

Enligt åtalet som lämnats in av Ekobrottsmyndigheten, ska företaget Enbar AB som arrangerar Stadsfesten, ha haft stora brister i bokföringen. Bland annat ska företagets ekonomiska resultat, förlopp och ställning inte kunnat bedömas, vilket allvarligt försvårat Skatteverkets beräkningar.

Många brister

Bolaget ska heller inte ha särredovisat kontanta inbetalningar, bland annat registrerades inte flera entréavgifter under Stadsfesten 2011. En del av den dryck som sålts under festen har inte heller registrerats i kassaregistret, och elektroniska journaler från flera kassaregister i entré och restaurangtält har inte sparats eller skrivits ut.

Ytterligare åtal

Tre personer i företaget åtalas samtidigt för liknande brott i ett annat bolag. Också det har varit verksamt under Stadsfesten 2011, och bedrivit nattklubbsverksamhet på Folkparken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.