Foto: TT.

Stal pantburkar av 11-åriga flickor

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen blev två 11-åriga flickor bestulna på en pantpåse vid en matvaruaffär i Skellefteå. En kvinna misstänks för gärningen – men polisen har inte inlett någon förundersökning.

Det var på eftermiddagen under måndagen som två 11-åriga kompisar var i färd med att panta en påse burkar på en matvarubutik i centrala Skellefteå. När flickorna börjat panta gick en högljudd och påstridig kvinna fram till barnen och ryckte till sig påsen, utan att fråga om lov.

– Hon började med att slita åt sig en burk och sedan tog hon påsen ur en av flickornas händer, säger Eva Tjärnström, inre befäl i Skellefteå.

”Sånt här får bara inte hända”

Påsen var värd ungefär 25 kronor och händelsen är anmäld via polisens kontaktcenter. Polisen har inte inlett någon förundersökning då det inte har gått att identifiera kvinnan. Barnen har lämnat ett signalement, men ingen misstänkt har hittats i nuläget.

– Barnens föräldrar är underrättade om utredningsläget och att det är svårt att gå vidare. Det är tråkigt och sånt här får bara inte hända. De är ju bara barn, säger Eva Tjärnström.

Om kvinnan kan identifieras vid ett senare tillfälle kan polisen gå vidare med förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.