Foto: SVT

Stark slutspelsstart av Skellefteå AIK

Uppdaterad
Publicerad

Tio tusen göteborgare gav Frölunda ett massivt stöd i den tredje kvartsfinalen, men Skellefteå AIK åkte hem som segrare igår. Till morgondagens match pekar det mesta på att det blir fullsatt även i Skellefteå.

Skellefteå AIK:s veteraner Fredrik Lindgren och Jimmie Ericsson har tio raka SM-slutspel och sex raka finaler i bagaget. Men trots det så tycker lagkapten Jimmie Ericsson att pressen i slutspelsmatcherna är härlig.

– All inramning och matcher med mycket publik, atmosfär och trigger...det är skönt att vara en del av det. Är det dessutom svartgula personer så njuter vi lite extra, säger Ericsson.

Lever inte på gamla meriter

Den rutinerade lagkaptenen har som sagt gott om rutin och timmar på isen under slutspel, men lever inte på gamla meriter utan blickar framåt mot morgondagens kamp.

– Det som har varit har farit. Det är här och nu vi lever just nu. Klart man har lärt sig en del på vägen och förhoppningsvis kan jag visa vad jag lärt mig imorgon, säger lagkaptenen.

Stark start även av Malmö och Brynäs

SM-slutspelet i ishockey har inletts med en rad överraskande resultat. Hittills är det bara serietvåan HV71 som infriat förväntningarna genom att ta ledningen med 3-0 i sin matchserie mot Färjestad. Brynäs har chockstartat kvartsfinalspelet med 2-1 i segrar mot Linköping. Dessutom har Malmö övertaget mot seriesegraren Växjö med 2-1 i matcher.

Även Skellefteå AIK leder sin matchserie mot Frölunda med 2-1. Är det överraskande eller inte?

Hör vad Skellefteå AIK:s lagkapten Jimme Ericsson gör för analys av läget inför torsdagens hemmamatch mot Frölunda:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.