Stor trafikolycka: Timmerbil och mjölkbil inblandade

Uppdaterad
Publicerad

En timmerbil, en mjölkbil och tre personbilar var inblandade i en trafikolycka på väg 92 vid Pengån utanför Vännäs på måndagen. På grund av olyckan var vägen avstängd i flera timmar.

SOS alarm tog emot larmet om trafikolyckan vid 17.10-tiden på måndageftermiddagen. På larmcentralen uppgav operatören att två bilar hade hamnat i diket medan en stod kvar på vägen. Räddningstjänst och två ambulanser larmades till platsen.

– Fem personer är inblandade i olyckan, det är totalstopp i trafiken och halka på platsen, sa operatören vid SOS alarm strax efter att olyckan inträffat.

Mjölkbil fick sladd

Klockan 18.00 meddelade man vid räddningstjänsten att ingen person kommit till skada i olyckan.

– Mjölkbilen har fått sladd på vägen och de andra bilisterna har kolliderat med varandra. Ingen person har kommit till skada, men en av bilarna har fått skador vid kollisionen. Vägen är avstängd och vi kör med sandbilar och sandar för fullt, sa Conny Eriksson, räddningschef vid Vännäs räddningstjänst, då.

Trafikverket meddelade att vägen skulle  avstängd medan räddningsarbetet pågick. Det rådde totalstopp i trafiken när båda körfälten var avstängda fram till klockan 18.30. Då släppte man på trafiken i det ena körfältet. Det andra körfältet beräknas i nuläget vara avstängd fram till klockan 20.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.