Stort tillslag gjordes på E4

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till E4 i höjd med Sävar norr om Umeå där flera bilar stod olämpligt till. Men det polisen trodde skulle bli en vanlig kontroll slutade med att de hittade stora mängder stöldgods, tre fordon togs i beslag och två personer greps.

– Det var någon som passerade och larmade till oss då de tyckte att bilarna stod konstigt till vid vägrenen, säger Börje Öhman, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Det var så vi fick in ärendet, men när polisen kom till platsen så visade det sig att det var tjuvar hela bunten.

Det var under torsdagsmorgonen som polispatruller beordrades till platsen där de fann ett släp, som enligt polisen bevisligen var stulet. På platsen fann de även en bil som var falskskyltad som hade anmälts stulen i Husum i Västernorrland för ett par dagar sedan.

Tre fordon i beslag

Det som polisen trodde skulle bli en vanlig kontroll slutade med att tre fordon nu har tagits i beslag, man fann stora mängder stöldgods i bilarna och släpet och två personer har gripits.

– Vad det rör sig om för typ av stöldgods i bilarna och släpet vet jag inte ännu. Men de gripna personerna är i alla fall hemmahörande i Västernorrland, säger Börje Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.