Effektiv period bäddade för Dalenseger

Trots bottennappet 0-5 på hemmaplan i lördags kunde IBK Dalens herrar ta sig i kragen. Ikväll lyckades Umeålaget knipa en bortaseger i den tredje kvartsfinalmatchen mot Storvreta efter tre viktiga mål i matchens mellanakt.

IBK Dalen låg under med 0-2 i matcher mot Storvreta inför kvällens kvartsfinaldrabbning i IFU Arena i Uppsala, men kunde vända på steken efter en stark bortaseger med 2-4. Och det var Dalen som fick en smakstart redan 2.39 i matchen genom Patrik Rokka. Gästerna tog tag i taktpinnen från start och hade bra tryck under matchens första sex minuter.

Det var först när Dalen var undertaliga med två man efter utvisningar på både Mattias Ljunggren Viktor Nystedt som Storvreta kunde kvittera till 1-1. Skottstatistiken vanns av Dalen med 10-15.

Effektiv andra period

I andra perioden kom Dalen ut med ny energi. En period av offensiva forceringar gav pressen resultat, och Johan Eriksson kunde sätta ledningsmålet 1-2 efter 8.20 in i mellanakten. 15 sekunder senare visade även Marcus Berglund framfötterna och utökade ledningen till 1-3. Och Dalen fortsatte med målgörandet när backen Mattias Ljunggren satte 1-4 med ett tungt backskott från distans, 13.12 in i perioden.

Storvreta skulle i matchens sista period besvara målfesten med en reducering till 2-4 genom rutinerade backen Mattias Samuelsson. Kort därefter tacklades Alexander Bodén och den hätska stämningen som präglade lördagens hemmamatch återupptogs när både Robin Nilsberth och Johan Eriksson i en upprörd situation drabbades av en dubbelutvisning – båda två i fem minuter för hårt spel med halva perioden kvar att spela.

Plockade målvakten förgäves

I jakten på en reducering plockade Storvreta i ett desperat grepp ut Viktor Klintsten ur målet, men Dalen kunde rensa undan och vinna efter en effektiv andraperiod.

Nu har Dalen reducerat i kvartsfinalens matchserie till 1-2 . Nästa match spelas på torsdag i Umeå.