Foto: TT

Svagt kvalåk av Peterson

Uppdaterad
Publicerad

Länsåkaren Teodor Petersons kvalheat i sprinten i VM i Lahtis gick inte riktigt som smort. Tempot var lågt och Peterson gick i mål på plats 22 men lyckades kvalificera sig till kvartsfinalerna.

Efter de första kvalåken i sprinten i skid-VM i finska Lahtis såg det först tungt ut för IFK Umeå-åkaren Teodor Peterson att kvalificera sig till nästa runda. Han gick in i mål på plats 22 men blev till slut 26:a och är vidare efter prologen som femte sista åkare av 30.

– Det är lite speciellt att köra, men det gick väl. Första delen av banan kändes rätt bra och jag fick tid på att det gick rätt fort under loppet också, sade Teodor Peterson till SVT efter loppet.

SVT:s expert Johanna Ojala har, trots att det såg segt ut för flera av åkarna idag, hopp om framgångar för länsåkaren inför kvartsfinalerna.

– När Teodor kommer in i finalheaten brukar han höja han sig. Han är duktig på att se var han ska ta sig förbi och är skicklig på det. Jag hoppas han har fått sig en genomkörare nu så att han kan klippa till i kvarten, sade Ojala i Vinterstudion efter prologen.

Halfvarsson: ”Tuff bana”

Ett annat svenskt medaljhopp, Calle Halfvarsson, gick i mål på en tionde placering i prologen.

– Det är en riktigt tuff bana. Föret är hemskt, det går trögt. Det är nog många som känner så, sade Calle Halfvarsson till SVT efter målgång.

Kvartsfinalerna börjar köras 16.30. Här kan du följa sprinten live på SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.