Kunder hänvisas till bankkontoret i Skellefteå. Foto: TT

Swedbank stänger två bankkontor i länet

Uppdaterad
Publicerad

Swedbank stänger bankkontoren i Byske och Burträsk. Från mitten av april hänvisas kunderna istället till Skellefteå. Anledningen sägs vara att fler kunder använder digitala kanaler.

Kontoren i Byske och Burträsk är idag öppna två dagar i veckan, men från mitten av april blir det stopp när bägge slås igen.

– Vi ser en förändring i vår omvärld där det blir allt tydligare att fler och fler av våra kunder använder de digitala kanalerna för att göra sina vardagsärenden. Det har medfört att allt färre kunder besöker våra kontor i Burträsk och Byske. Det är bakgrunden till att vi tagit detta beslut, säger Catarina Lidman, kontorschef Swedbank Skellefteå i ett pressmeddelande.

Kunderna hänvisas istället till kontoret i Skellefteå. Personalen som idag jobbar i Byske och Burträsk får jobb i Skellefteå.

– I samband med förändringen förstärker vi våra resurser på vårt kontor i Skellefteå genom att samla all kompetens på samma ställe. Detta innebär ingen personalminskning, säger Lidman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.