Terrormisstänkt – i Boliden sedan september

Publicerad

Den misstänkte terroristen har bott i Boliden sedan någon gång i september. Det är i alla fall den uppfattning Migrationsverket i Skellefteå har just nu.

– Ja, det är ungefär vad vi vet just nu. Mer exakta uppgifter finns naturligtvis i våra dokument men jag har inte gått in och kikat på dem, kommenterar André Ahlard som är enhetschef för Migrationsverkets mottagning i Skellefteå.

Men vilket namn skrev han in sig med när han registrerades här då?

Höjt terrorhot i Sverige 2015

– Det kan jag inte inte gå in på, det vill jag inte uttala mig om.

André Ahlard berättar att han egentligen vet ytterst lite om den misstänkte terroristen.

– Vi fick ju en förfrågan igår och det är inte varje dag som vi får det vad gäller individer i asylprocessen så det är klart att jag förstod att något var på gång, men det är inget som vi har så mycket med att göra. Det är polisen, säkerhetspolisen och andra myndigheters uppdrag, menar enhetschefen som konstaterar att inte ens personalgruppen informerades igår med anledning av den förfrågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höjt terrorhot i Sverige 2015

Mer i ämnet