Foto: SVT Design.

Tioåring försvunnen i Dorotea

Uppdaterad
Publicerad

En tioårig pojke försvann i Dorotea i Västerbotten under onsdagen. Pojken var försvunnen i flera timmar innan han återvände till hemmet.

Pojken försvann vid 16.30 på onsdagen enligt polisen. Hans familj letade efter honom i flera timmar och tillslut kopplades polis in.

– Vi har polispatruller på plats i Dorotea. Vi ska försöka hämta in mer information från vänner och bekanta till en början, säger Peder Jonsson, polisen presstalesperson i Västerbotten.

Coop ligger i centrala Dorotea.

Här försvann pojken från sin familj. Foto: Ulf Eriksson.

Flera frivilliga hjälpte till att leta efter pojken och polisen uteslöt inte en stor sökinsats.

– Det är taxibilar som kör runt och letar och butiksägaren håller på söka igenom butiken och området runt omkring, säger frilansfotografen Ulf Eriksson till SVT Nyheter Västerbotten.

Pojken hade bråkat och blivit ledsen innan han försvann. När media rapporterade om försvinnandet hörde flera personer av sig till polisen med tips om att pojken setts i samhället under kvällen.

Vid 21-tiden återvände pojken till sitt hem. Polisen har inga misstankar om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.