Foto: SVT

Trafiken släpps på igen efter totalstoppet på E4

Uppdaterad
Publicerad

Efter att torsdagsmorgonen bjudit på flera olyckor i trafiken så forsatte problemen på förmiddagen. De senaste i raden olyckor som inträffat i trafiken på E4:an hittar vi i Robertsfors och Junkboda.

En buss tappade ett av drivhjulen på E4 i höjd med Sikeå, strax innan Robertsfors och orsakade totalstopp i den norrgående trafiken. Polisen började leda om trafiken via inlandet, men Janne Belander, RLC-befäl på polisen i Västerbotten säger att trafiken nu kommer att börja släppas på igen.

I den bakomliggande lastbilen blev Mikael Bygdemark från Robertsfors vittne till hur däcket lossnade.

Föraren av bussen berättar för SVT hur han såg det hända i backspegeln. Tur i oturen verkar ingen person ha kommit till skada.

Men problemen i trafiken började redan tidigare på dagen. Vid halv nio tiden under torsdagsmorgonen har två nya trafikolyckor inträffat i Västerbotten. I Robertsfors har en lastbil kört in i en personbil bakifrån.

Enligt räddningstjänsten har arbetet där gått relativt bra men en person sägs vara chockad av händelsen. Polisen i Västerbotten har haft en hektisk start på torsdagen.

– På morgonen har jag räknat till fem trafikolyckor, sen har vi bussen som havererade vid Sikeå och en tankbil som började brinna på E4, säger Janne Belander.

Seriekrock i Junkboda

Kort efter olyckan i Robertsfors inträffade en seriekrock på E4:an i Junkboda. Tre personbilar har kolliderat men räddningstjänst vet ännu inte hur olyckan inträffat.

– Vi håller just nu på att klippa loss en person men har inga övriga uppgifter om läget än, säger räddningstjänstens Markus Forsvall.

Räddningstjänsten har nu lämnat olycksplatsen men polisen är fortfarande kvar.

– Flera skadade som är förda med ambulans till sjukhus och jag får hänvisa till sjukvården angående skadeläget. Det ska inte vara några trafikstörningar för stunden men vi är kvar på platsen, säger polisens kommunikatör Börje Öhman.

På flera ställen i landet har det rapporterats om trafikproblem. I Skåne har SMHI gått ut med en klass-1 varning och i Värmland varnar polisen för kraftig halka till följd av snöfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.