Kanalgatan i Skellefteå. Foto: SVT

Trafikstörningar väntas i centrala Skellefteå

Publicerad

I ett projekt att förtäta Skellefteås centrum norr om Kanalgatan kommer det norra körfältet på Kanalgatan att stängas av under en period.

Det är under tre veckor som trafiken stoppas upp då ledningar för fjärr- och markvärme, fiber och vattenförsörjning ska dras av Skellefteå kommun och Skellefteå Kraft.

Kanalgatans norra körfält kommer att vara avstängt vid busstorget mellan 3-21 april. Bilister och regionalbussar kommer omdirigeras och hänvisas via Skeppargatan vidare upp till Södra Järnvägsgatan. Skeppargatan kommer då att vara enkelriktad från söder till norr.

Detta påverkar inte Länstrafiken Västerbottens hållplatser. Däremot blir det förändringar för Skellefteå buss resenärer. Här kan du läsa mer om hur du som trafikant eller resenär påverkas av arbetet. (länk till Skellefteå kommun)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.